Under sex år har vi avslöjat samhällsmisstagen bakom kvinnomorden i Sverige.
Ingenting har hjälpt. Lika många kvinnor dödas fortfarande varje år av sin man eller ex-man, trots löften om krafttag.
Nu har vi även granskat 236 män som tog sin kvinnas liv – och myndigheternas misslyckande att stoppa dem.

Vårt första avslöjande skakade om ända upp i regeringen. Året var 2009. Vi kunde avslöja att 153 kvinnor dödats av en man eller ex-man under 2000-talet.

Ingen annan hade tagit reda på siffran.

Kvinnomorden skulle minska, var meningen. En dryg miljard satsades på 41 insatser styrda från 15 myndigheter. Utredningar tillsattes. Regeringen slog på stora trumman: ”Att motverka mäns våld mot kvinnor är en fråga av högsta prioritet”.

Men sex år senare konstaterar vi att kvinnor fortfarande dödas fast de bett om hjälp. Siffran är nu 237 för 2000-talet. Lika många dödas varje år, 16–17.

Alexandra Savic i Finspång och Elin Falk i Lycksele är aktuella namn för vår lista. Bara under februari har utredning påbörjats om fem dödade kvinnor.

När en svensk kvinna dödas är det fortfarande i särklass vanligast att hennes egen man eller ex-man tagit hennes liv. Följderna är oerhörda. Vi har tagit reda på att 206 minderåriga barn har förlorat sin mamma.

Vår granskning visar att många av kvinnorna borde ha varit kvar i livet. Varningssignaler fanns.

Under fyra dagar kommer vi att visa hur myndigheterna misslyckades stoppa männen som dödade.

Under flera månader har vi kartlagt 236 män som de senaste femton åren skjutit, strypt, knivmördat och slagit ihjäl en kvinna som älskat och litat på dem. Fött deras barn.

De är tickande bomber.

• Var fjärde man som dödade sin kvinna hade en aktuell vårdkontakt.

• Varannan man fanns inom myndigheternas radar när han dödade.

Socialtjänsten, vården, polisen, kriminalvården hade signaler om en accelererande farlig situation. Vi kan visa att de inte hade kunskapen, viljan eller befogenheten att agera.

236 män – vi vet vilka de är.

Vi har läst domar, rättspsykiatriska utlåtanden, frivårdsyttranden. Vi har samlat all tillgänglig information från offentliga register.

Vi har haft kontakt med 18 dömda mördare.

Vår granskning av männen som dödat är finalen på sex års arbete. Våra unika siffror ligger på bordet. Varje fall är en katastrof.